• Čo sa u nás deje?

        • Predĺž si zľavu na DOPRAVU 2020/2021
          • Predĺž si zľavu na DOPRAVU 2020/2021

          • Blíži sa obdobie predlžovania platnosti zliav na tvojej ISIC karte cez SMS, a preto si pozorne prečítaj tieto informácie ohľadne predĺženia ZĽAVY NA DOPRAVU...

            Predĺž si platnosť zľavy na dopravu na Preukaze študenta na rok 2020/2021

            Ak pokračuješ v štúdiu a chceš naďalej využívať svoj preukaz ako dopravnú kartu, zľavu využívanú v doprave prostredníctvom čipu si predĺžiš zaslaním SMS podľa nasledujúcich krokov:

            • Na číslo 8844 pošli SMS v tvare: TC medzera priezvisko medzera číslo čipu (meno uvádzaj ako na preukaze a bez diakritiky, príklad SMS: TC Mrkvicka 1042019005).
            • Príde ti potvrdzujúca SMS, ktorá je spoplatnená sumou 3 €. Ostatné SMS sú bezplatné.
            • Po prijatí potvrdzujúcej SMS prilož kartu k terminálu na svojej škole alebo k verejnému terminálu (mapa je na www.preukazstudenta.sk). Terminál ti predĺži platnosť zľavy na dopravu na čipe preukazu.

            Viac info na www.preukazstudenta.sk alebo kontaktuj TransData, tel.: 0905 384 092 (pracovné dni 07:00-15:00), e-mail: preukazstudenta@transdata.sk.

            Informácie o predĺžení preukazu (zakúpenie známky ISIC) nájdete na www.isic.sk.

             

            Zakúpte si známku ISIC

            priamo v škole - cena 10 €,  v pracovný deň od 5.6.2020 v čase od 8:00 do 15:00 hod. alebo na www.objednaj-preukaz.sk , cena 10 € + poštovné (známka Vám bude doručená domov).

            Každý študent, ktorý si obnoví platnosť preukazu známkou ISIC 09/2021, získa v septembri už tradičnú kupónovú knižku. Nachádzajú sa v nej kupóny s extra zľavami nad rámec bežných zliav. Platia do 17.11.2020.

            Zároveň, kto si do 3.7.2020 zakúpi známku môže sa zapojiť do súťaže viď https://www.facebook.com/photo?fbid=2651037675000255&set=a.337447863025926

        • OZNAM - Koniec školského roka
          • OZNAM - Koniec školského roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Riaditeľstvo školy oznamuje, že slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční 30.6.2020 (v utorok) v jednotlivých triedach.

            ČASOVÝ HARMONOGRAM:

            • 08:30 Rozlúčka s ôsmakmi Súkromnej základnej školy
            • 08:30 Prvý stupeň - Slávnostná triednická hodina, odovzdávanie vysvedčení
            • 09:00 Druhý stupeň a gymnázium - Slávnostné triednické hodiny, odovzdávanie  vysvedčení
            • Činnosť Súkromného školského klubu detí je dňa 30.6.2020 zabezpečená do 13:00 hod.
            • Školské stravovanie je od 10:30 hod.

            PhDr. Martin Ďurišin, PhD.
            riaditeľ školy

             

             

        • Vysvedčenie pre rodičov
          • Vysvedčenie pre rodičov

          • Deň, kedy dostaneme naše prvé “naozajské” vysvedčenie je už predo dvermi. Veľmi sa naň tešíme a nevieme sa dočkať...

            a aby sme sa netešili len my, tak sme si VYSVEDČENIE pripravili aj pre našich rodičov, ktorí si taktiež zaslúžia hodnotenie za svoju prácu nielen počas karantény, kedy mali 100% úväzok na pozícii rodiča, učiteľa, vychovávateľa, kuchára aj najlepšieho kamaráta. Mamka, ocko, babka, dedko...

            ĎAKUJEME ❤️ Súkromná Spojená Škola

        • Vážení zákonní zástupcovia žiakov
          • Vážení zákonní zástupcovia žiakov

          • Vzhľadom na rozhodnutie epidemiológov a Úradu verejného zdravotníctva o uvoľnení podmienok pri prevádzke škôl od 15. júna 2020 sa opätovne obnovuje "ranné schádzanie" Súkromného školského klubu detí pri Súkromnej základnej škole EES, denne v čase od 06:30 hod.

            Zároveň žiadame žiakov a ich zákonných zástupcov, ktorí plánujú nástup do školy od 22. júna 2020, aby si v prípade záujmu nahlásili stravu prostredníctvom aplikácie EduPage tak, ako tomu bolo zvyčajne. 

            Ďakujeme.

        • Opäť v škole
          • Opäť v škole

          • Prvý deň "po karanténe" sme v Súkromná Spojená Škola úspešne zahájili. Krajší DEŇ DETÍ, ako medzi svojimi kamarátmi si už naši žiaci ani priať nemohli. Aj prváčikovia si rýchlo zvykli, že sú opäť v školských laviciach... veď kto by sa netešil na svoju najlepšiu pani učiteľku a spolužiakov.

        • World No Tobacco Day
          • World No Tobacco Day

          • 31. máj - tento deň bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou za Svetový deň bez tabaku (World No Tobacco Day). Zmyslom WNTD je zlepšiť informovanie o nepriaznivých zdravotných následkoch fajčenia v mladom veku a podporiť všetky aktivity a chrániť deti a mládež pred aktívnym, ale aj pasívnym fajčením.

          • Letný ELBA Camp a Letná škola ELBA

          • ELBA Camp 2020 prebehne len v prípade, že všetky opatrenia z dôvodu COVID-19 budú zrušené!!!!

            Miesto ELBA Campov: EL PARK, Ľ. Podjavorinskej 22, Prešov

            OD 6 DO 13 ROKOV

            1. turnus   06. 7. – 10. 7.  
            2. turnus   13. 7. – 18. 7.
            3. turnus   10. 8. – 14. 8. 
            4. turnus   17. 8. – 21. 8. 

            Cena 65 € (v cene: 3x denne strava, pitný režim, vstupy na programy, cestovné a iné...).

            Úhrada v hotovosti najneskôr 1. deň nástupu na týždenný letný pobyt.

            Harmonogram dňa:

            07.30 – 08.30    schádzanie
            08.30 – 09.00    desiata
            09.00 – 11.30     činnosť
            11.30 – 12.30     obed
            12.30 – 14.30     činnosť
            14.30 – 15.00     olovrant
            15.00 – 16.00     odchádzanie domov

            Ponúkame pestrý program, množstvo súťaží, výlety do okolia, tvorivé a športové aktivity.

            Viac informácií nájdete na: https://scvcelba.edupage.org/

        • Stravovanie v školskej jedálni od 01.06.2020
          • Stravovanie v školskej jedálni od 01.06.2020

          • Žiadame žiakov a rodičov o nahlásenie, prípadne vyhlásenie zo stravy v mesiaci jún 2020, podľa účasti na vyučovaní od 1. júna 2020.

            • žiaci prvého stupňa SZŠ majú obedy automaticky nahlásené v systéme, preto ak žiak nenastúpi, je nutné ich v EduPage odškrtnúť,
            • žiaci piateho ročníka SZŠ obedy nemajú nahlásené automaticky, preto ak ste prostredníctvom dotazníka na EduPage nahlásili nástup do školy od 1.6.2020, je potrebné sa zároveň v prípade záujmu nahlásiť cez systém aj na stravovanie.
        • Milí rodičia a budúci prváčikovia!
          • Milí rodičia a budúci prváčikovia!

          • Aj v školskom roku 2020/2021 Vám naša Súkromná základná umelecká škola  - ELBA ponúka vzdelávanie v umeleckom duchu. Činnosť SZUŠ sa rozvíja v dvoch umeleckých odboroch, a to v TANEČNOM odbore a vo VÝTVARNOM odbore. Vyučovanie sa realizuje 1 – 2krát do týždňa v priestoroch na Solivarskej ulici alebo v umeleckom ateliéri na Smetanovej ulici (cca 5 minút chôdze od základnej školy). Snažíme sa byť iní ako ostatné základné umelecké školy.

            ČO OD NÁS DOSTANETE ? 

            1. Vo výtvarnom ateliéri máme možnosť využívať hrnčiarsky kruh, grafický lis, fotoateliér, disponujeme aj vlastnou VÝSTAVNOU SIEŇOU v našich priestoroch na Smetanovej ulici a tiež máme k dispozícii veľkú multifunkčnú halu EL PARK na ulici Ľ. Podjavorinskej blízko sídla školy pre väčšie školské akcie a osobitnú tanečnú zrkadlovú sálu pre tanečný odbor.
            2. Našim žiakom zabezpečíme  šetky VÝTVARNÉ POMOCKY ZDARMA počas celého školského roka, žiakov odmeňujeme za ich usilovnú prácu počas celého školského roka (návšteva kina, detského interiérového centra, verejná prezentácia žiackych prác, výlety a exkurzie s umeleckým zameraním a pod.) Škola sa podieľa aj na čiastočnom financovaní kostýmov pre tanečný odbor.

            AKO VYUČUJEME ?

            1. Naši pedagógoia sa snažia inovovať a modernizovať vyučovací proces kreatívnym prístupom na vyučovaní.
            2. Organizujme VÝTVARNÉ a TANEČNÉ WORKSHOPY a tematické akcie, na ktorých majú žiaci možnosť spoznať umenie i ostatných žiako cez zábavné a interaktívne úlohy.
            3. Máme možnosť yučovania v plenéri (prírodnom prostredí) vo vlastnej škole v prírode v Pustom Poli.
            4. V rámci hore uedeného hesla projektu sa často so žiakmi presúvame z triednych, či školských „galérií“ do tých reálnych, navštevujeme teda so žiakmi zaujímavé výstavy a podujatia v blízkom i vzdialenejšom okolí. (Galérie a múzeá v Prešove, detské múzeum AHA! miesto detských objavov, Tatranská galéria v Poprade, Warholovo múzeum v Medzilaborciach a iné.)
            5. Ak si to situácia yžaduje zadávame žiakom online výzvy a zaujímavé výtvarné úlohy cez našu FB stránku SZUŠ-ELBA, pretože chceme ostať v kontakte so žiakmi aj počas ich neprítomnosti v škole.
            6. Zúčastňujme sa rôznych školských, miestnych, okresných či medzinárodných VÝTVARNÝCH SÚŤAŽÍ (Najkrajší kút  šírom svete, Výroba cyklo mapy pre región Dolný Šariš, Bohúňová paleta, Zázračné divadlo, Svet  okolo nás, Vesmír očami detí, Cesty za poznaním minulosti a iné.)
            7. Dejiny umenia sa snažíme žiakom sprostredkoať cez výtvarné hry, kvízy, prezentácie a projekty zamerané na spoznanie majstrov umenia (projekty Picasso očami detí, Umenie veľkých majstrov).
            8. Naši žiaci  tanečnom odbore prechádzajú počas školského roka prierezom viacerých druhov tanca a tanečných štýlov, zúčastňujú sa každoročne na celoslovenskej súťaži SHOW CUP v Košiciach, pracujú s rôznymi tanečnými rekvizitami a náčiním (šatky, krídla, kruhy, švihadlá a pod.). Niekoľkokrát do roka pripravujú sezónne vystúpenia so svojimi choreografiami pre školské aj mimoškolské akcie.

            Ak máte chuť dozvedieť sa o našej činnosti viac, kliknite si na stránky:

            https://zuselba.edupage.org/

            https://www.facebook.com/SZU%C5%A0-ELBA-116044899837484/?modal=admin_todo_tour

             

            Vyplnenú prihlášku pošlite na hore uvedenú mailovú adresu.

            Link na prihlášku: https://zuselba.edupage.org/register/

        • Pravidlá vyučovania a hodnotenia žiakov v čase mimoriadnej situácie
          • Pravidlá vyučovania a hodnotenia žiakov v čase mimoriadnej situácie

          • Na základe “Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020” vydaným Ministerstvom školstva vedy výskumu a športu SR (ďalej len MŠVVaŠ SR) dňa 20.4.2020, po prerokovaní v Pedagogickej rade Súkromnej spojenej školy - European English School (ďalej len SSŠ-EES), Solivarská 28, 080 05 Prešov, org. zložke Súkromná základná škola dňa 21.4.2020, v zmysle čl. 8 vyššie uvedeného usmernenia, rozhodol riaditeľ SSŠ-EES o spôsobe hodnotenia žiakov v čase mimoriadnej situácie v organizačnej zložke Súkromná základná škola vydaním dokumentu: Pravidlá vyučovania a hodnotenia žiakov v čase mimoriadnej situácie, ktorý tvorí prílohu tohto rozhodnutia a po nadobudnutí účinnosti sa stane prílohou Školského vzdelávacieho programu.

            Koncipovanie “Pravidiel vyučovania a hodnotenia žiakov v čase mimoriadnej situácie” je motivované snahou zabezpečiť spravodlivosť pri hodnotení každého žiaka, rešpektovaním jeho individuálnych podmienok na domácu prípravu a dištančné vzdelávanie, s cieľom sústrediť pozornosť na poskytovanie adresnej, motivačnej a konštruktívnej slovnej spätnej väzby, a na zabezpečenie alternatívnej plnohodnotnej dištančnej edukácie.

        • ELEKTRONICKÝ ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY
          • ELEKTRONICKÝ ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY

          • Milí rodičia predškolákov,

            ...neštandardná situácia si žiada alternatívne riešenia.

            V snahe zamedziť šíreniu vírusu COVID-19, naša Súkromná Spojená Škola European English School v Prešove, organizačná zložka Súkromná základná škola ZRUŠILA Deň otvorených dverí: "Šikovný maškrtníček", plánovaný na 19.3.2020, na ktorom sme mali v pláne zistiť predbežný záujem o zápis predškolákov do našej ZŠ v školskom roku 2020/2021.

            Vzhľadom na vývoj situácie sa však pripravujeme aj na prípadné ďalšie predĺženie karanténnych opatrení, čo by znamenalo, že zápis predškolákov (budúcich prváčikov) do základnej školy by bol zvyčajnou prezenčnou formou znemožnený.

            Pre záujmcov o štúdium na našej škole sme preto pripravili PREDBEŽNÝ ELEKTRONICKÝ FORMULÁR ZÁPISU - prihlášky na štúdium (klik), aby sme sa kapacitne a zodpovedne pripravili na štart do nového školského roka 2020/2021, ...verím že za prieznivejších okolností.

            Veľa zdravia všetkým!

        • Pozastavenie poplatkov za Súkromný školský klub detí
          • Pozastavenie poplatkov za Súkromný školský klub detí

          • Súkromná základná škola s využívaním metódy CLIL, Solivarská 28, Prešov oznamuje rodičom, ktorých deti navštevujú Súkromný školský klub detí, Solivarská 28 v Prešove, aby z dôvodu prerušenia školskej dochádzky pozastavili platby príspevkov pre SŠKD (družinu). Zrealizované platby za mesiace marec a apríl budú presunuté na obdobie, kedy bude ukončené prerušenie vyučovania na školách a školských zariadeniach. Rodičom žiakov 4. ročníkov sa zrealizované platby budú vracať ku koncu školského roka 2019/2020. O opätovnom obnovení príspevkov do škôl a školských zariadení Vás budeme informovať.

    • Kontakty

      • Súkromná spojená škola European English School, organizačná zložka Súkromná základná škola
      • Sekretariát:
        Pevná linka: 051/771 32 63
        Mobil: +421 948 134 538

        Vrátnica školy: +421 950 462 455
      • Solivarská 28, 080 05 Prešov
        Slovakia
      • IČO: 42384010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje