• Čo sa u nás deje?

        • Matematický KLOKAN
          • Matematický KLOKAN

          • Dňa 19.4.2021 sa naši žiaci zapojili do najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže na svete Matematický klokan. Svoje vedomosti a logické myslenie si zmerali žiaci v niekoľkých kategóriách. Naši odvážni matematici sa po krátkom úvode pustili do boja o čo najväčší počet bodov. Po zverejnení výsledkov sa dozvieme, ako sa im v tomto roku darilo. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a držíme palce.

        • Súťaž „Recykluj a vyhraj“.
          • Súťaž „Recykluj a vyhraj“.

          • Milí žiaci!

            Naša škola sa zapojila do súťaže „Recykluj a vyhraj“.

            Svoju zbierku viečok môžete priniesť do školy v priebehu budúceho týždňa označené menom, triedou a odovzdať svojej triednej učiteľke.

            Viečka zbierajte aj naďalej. 

            Chceme sa zapojiť aj do súťaže v zbere tetrapaku. Pozrite si ako správne upraviť tetrapak TU.

            Vyzbierané tetrapaky od mlieka LEN OD FIRMY MILK AGRO, si doma uskladnite. Škola vás vyzve, kedy ich budete môcť priniesť.

            Ďakujeme!

        • TESTOVANIE na ochorenie COVID-19 pomocou testov kloktaním
          • TESTOVANIE na ochorenie COVID-19 pomocou testov kloktaním

          • Žiaci 3. a 4. ročníka Súkromnej základnej školy absolvujú 9. apríla 2021 (08:00 hod.) TESTOVANIE na ochorenie COVID-19 pomocou testov kloktaním (žiaci s potvrdeným súhlasom od zákonného zástupcu).

            • Testovanie kloktaním vyhodnotené PCR testom bude prebiehať v spolupráci so spoločnosťou Unilabs, s.r.o..
            • Podmienkou pri nástupe žiakov do školy ale aj naďalej zostáva čestné prehlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu.
            • Výsledky testov budú spoločnosťou Unilabs, s.r.o. doručené zákonným zástupcom formou SMS v priebehu víkendu.
            • POKYNY / dve hodiny pred odberom žiaci nesmú: jesť, piť, kloktať, žuvať žuvačku, použiť sprej do nosa alebo hrdla a umyť si zuby.

            Ďalšie informácie nájdete v priloženom videu.

        • MICROSOFT OFFICE 365 pre žiakov našej školy ZDARMA
          • MICROSOFT OFFICE 365 pre žiakov našej školy ZDARMA

          • S príchodom pandémie COVID-19 nastala v prostredí škôl výnimočná situácia, ktorá si začala vyžadovať rýchlu a efektívnu reakciu na doposiaľ nezaužívané a pre nás nové nariadenie - dištančné vzdelávanie žiakov.

            Najefektívnejšie rozhodnutie bolo mať svoje triedy zorganizované od plánovania vyučovacích hodín, až po poskytovanie spätnej väzby žiakom a byť v neustálom spojení. Bolo preto potrebné hľadať ďalšie platformy, ktoré by svojimi funkciami doplnili informačno-komunikačný systém aSc EduPage, ktorý sme v on-line prostredí už mali rokmi zaužívaný a overený.

            Túto funkciu v tom čase doplnila platforma Microsoft Office 365 pre školy s bezplatnou licenciou A1.

            Bola to pre nás nová cesta pre zjednodušenie vyučovacieho procesu. Obmedzená, avšak bezplatná platforma zahŕňala nástroje ako je Microsoft Outlook – slúžiaci pre správu e-mailov (50 GB), Microsoft One Drive – slúžiaci na ukladanie údajov, dokumentov, súborov, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint, Microsoft Teams – slúžiaci pre video konferenčné hovory a ďalšie.

            Vytvorili sme preto pre všetkých učiteľov a žiakov našej školy užívateľské účty v platforme Microsoft Office 365 s bezplatnou licenciou A1. Všetky účty bežali ON-LINE, teda nebolo možné plnohodnotne využívať ponuku všetkých aplikácií Office 365 bez pripojenia na internet.

            V poslednom období ale prišiel Microsoft s novou ponukou priamo pre školy.

            • AK SI ŠKOLA ZAKÚPI LICENCIU MICROSOFT OFFICE 365 A3 PRE VŠETKÝCH AKTÍVNYCH ZAMESTNANCOV ŠKOLY, ZÍSKAVA AUTOMATICKY AJ A3 LICENCIE MICROSOFT OFFICE 365 PRE VŠETKÝCH SVOJICH ŠTUDENTOV.

            To znamená, že KAŽDÝ ŠTUDENT Súkromnej spojenej školy European English School, Solivarská 28 v Prešove, si tak môže S KONTOM MICROSOFT OFFICE, KTORÉ UŽ MÁ AKTÍVNE, NAINŠTALOVAŤ PLNOHODNOTNÉ VERZIE PROGRAMOV MICROSOFT OFFICE 365 S LICENCIOU A3 AŽ DO 5-TICH SVOJICH ZARIADENÍ BEZPLATNE. 

            Microsoft Office 365 A3 obsahuje a ponúka pre všetkých učiteľov a študentov nasledovné:

            • E-mailovú schránku s kapacitou 100 GB a všetku ochranu čo k tomu patri
            • Úložný priestor pre dokumenty a súbory s kapacitou 1TB
            • Teams a OneNote - online verzie a plnohodnotne verzie programov pre počítač
            • Word, Excel, PowerPoint, Outlook online verzie programov + plnohodnotné verzie programov na 5 zariadení používateľa (prihlásenie sa s jeho kontom)
            • SharePoint – webový portál na zdieľanie a spoluprácu

            NÁVOD NA INŠALÁCIU PLNOHODNOTNEJ PLATFORMY MICROSOFT OFFICE 365 A3

            Prihlásenie do balíka Office na webe:   

            1. Prejdite na lokalitu www.office.com a vyberte položku Prihlásiť sa.
            2. Zadajte vaše učiteľské/študentské Microsoft konto:
              e-mailová adresa: “janko.mrkvicka@elbaci.sk” a heslo, ktoré Vám bolo priradené pri on-line využívaní platformy (údaje boli rozoslané na osobné kontaktné e-maily študentov, či rodičov už v minulosti). V hlavičke sa následne zobrazí názov konta, pomocou ktorého ste prihlásení.
            3. Na domovskej obrazovke (zakliknutá ikona domčeka na ľavej strane obrazovky) kliknite na ikonu inštalácie (nainštalujte si Office).
            4. Ďalej postupujte podľa pokynov.

            Kompletnú správu nájdete vo formáte .pdf TU

        • Testovanie kloktaním - zisťovanie záujmu
          • Testovanie kloktaním - zisťovanie záujmu

          • Milí rodičia,

            venujte prosím pozornosť DOTAZNÍKU na EduPage, ktorý sme poslali rodičom žiakov 3. a 4. ročníka ohľadom zisťovania záujmu o vykonanie kloktacieho testu (COVID19) po sviatkoch Veľkej noci. Dotazník je potrebné vyplniť do 31.3.2021 do 8:30 hod. Termín tohto testovania Vám bude oznámený v dostatočnom časovom predstihu.

            Ďakujeme.

        • Dezinfekcia a opätovná obnova výučby
          • Dezinfekcia a opätovná obnova výučby

          •  

            Po úspešnom pilotnom testovaní žiakov 4. ročníka, nasledovala kompletná dezinfekcia priestorov Súkromná základná škola s využívaním metódy CLIL, Solivarská 28, Prešov. Chodby, šatne, jedáleň, toalety, učebne aj triedy.... hasiči nevynechali ani kútik bez dezinfekcie, začo im úprimne ďakujeme. 

            Škola je tak pripravená pre pokračovanie prezenčnej výučby na prvom stupni základnej školy, ktorá bude aj naďalej zachovaná v podmienkach, aké boli pred karanténou tried. 

            Zároveň pripomíname rodičom, že po nástupe žiaka je stále potrebné tlačivo o bezinfekčnosti a nahlásenie stravy cez EduPage. Ďakujeme a tešíme sa na vás v pondelok, 29.3.2021.

        • PILOTNÉ TESTOVANIE KLOKTANÍM 26.3.2021
          • PILOTNÉ TESTOVANIE KLOKTANÍM 26.3.2021

          • Pilotné testovanie žiakov na ochorenie COVID-19 VÝPLACHOM ÚSTNEJ DUTINY v Súkromná základná škola s využívaním metódy CLIL, Solivarská 28, Prešov - Súkromná Spojená Škola

            Vďaka možnosti menej invázneho spôsobu vyšetrenia na ochorenie COVID-19 a tým zamedzeniu rozširovania tohto vírusu v školskom prostredí, sa aj naša škola zaradila do projektu Testovanie kloktaním.

            Testovanie už neznamená len mať paličku hlboko v nose, ale najnovšie je možné dať si vzorku odobrať kloktaním. Kloktací test je jednoduchý, bezpečný a bezbolestný spôsob odberu vzorky formou výplachu ústnej dutiny.

            PILOTNÉ TESTOVANIE KLOKTANÍM sa v našej škole uskutočnilo práve dnes, 26.3.2021 a bolo určené primárne žiakom 4. ročníka základnej školy. Odbery dopadli nad naše očakávania a tento systém si pochvaľovali nielen rodičia, ale aj samotní žiaci.

            Ak je v našej kompetencii minimálne týmto spôsobom zabezpečiť zdravie našich detí, potom budeme pokračovať. Veríme, že aj vďaka tejto možnosti budeme opäť počuť na našich chodbách detský krik a že sa všetky triedy opäť naplnia našimi žiakmi a študentmi.

            ĎAKUJEME, že ste zodpovední...

        • Testovanie žiakov 4. ročníka kloktaním - COVID19
          • Testovanie žiakov 4. ročníka kloktaním - COVID19

          • Žiaci 4. ročníka Súkromnej základnej školy absolvujú 26. marca 2021 pilotné testovanie na ochorenie COVID-19 pomocou kloktacích testov. Pôjde predovšetkým o VOPRED NAHLÁSENÝCH ŽIAKOV 4. ročníka, ktorí sa do 23.3.2021 učili prezenčnou formou.

            Nahlásení žiaci sa na testovanie dostavia do školy v piatok 26.3.2021 o 8:00 hod. s podpísaným FORMULÁROM (súhlasom) k odberu vzorky.

            Pilotné kloktacie testovanie vyhodnotené PCR testom bude prebiehať v spolupráci so spoločnosťou Unilabs, s.r.o.. Podmienkou pri nástupe žiakov do školy naďalej zostáva čestné prehlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu.

            Výsledky testov budú spoločnosťou Unilabs, s.r.o. doručené zákonným zástupcom formou SMS v priebehu víkendu.

            POKYNY / dve hodiny pred odberom žiaci nesmú:
            jesť, piť, kloktať, žuvať žuvačku, použiť sprej do nosa alebo hrdla a umyť si zuby.

            Testovanie kloktacími testami aj ďalších žiakov škola plánuje realizovať na týždennej báze. Rodičov a žiakov budeme o tejto možnosti včas informovať.

            Ďakujeme.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Vyhodnotenie veľkého súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Múdre hlavičky našich žiakov potrápil v celoslovenskej súťaži "Všetkovedko". Súťaž preveruje všeobecný rozhľad žiakov. Tretiaci a štvrtáci mali 40 minút na zodpovedanie 30 otázok a druháci za 40 minút odpovedali na 24 otázok. Pri každej otázke našli ponúknuté štyri možnosti, pričom správna bola vždy len jedna z nich.

            Otázky boli zo všetkých oblastí, s ktorými sa naši žiaci doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova.

            Úspešným riešiteľom blahoželáme!

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody, ktorý pripadá na 22. marec, poukazuje na dôležitosť zabezpečenia dostatku zdravotne bezpečnej vody pre každého človeka na Zemi. Vyhlásilo ho Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov (VZ OSN) v roku 1992 na Konferencii OSN v Riu de Janeiro. 

            Ústrednou témou či posolstvom tohtoročného Svetového dňa vody je Vážme si vodu (Valuing water). 

        • Marec - mesiac knihy
          • Marec - mesiac knihy

          • Pri pátraní v Súkromnom školskom klube detí, prečo sa marec už roky pripomína ako mesiac knihy, sa naši žiaci dopracovali k známej a zaujímavej postave slovenskej histórie - Martin Hrebenda Hačavský. Hoci bol slepý, natoľko miloval knihy, že sa mu stali osudom. Putoval po Gemeri, Malohonte až do Viedne, kde zbieral staré tlače, rukopisy a zachraňoval ich... Aj naši žiaci veľmi radi čítajú, preto si v ŠKD vyrobili farebné záložky do svojich rozčítaných kníh.

        • Prípravy na Deň Zeme
          • Prípravy na Deň Zeme

          • Pôvodný sviatok Deň Zeme sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti, 21. marca a oslavoval príchod jari. Žiaci v našom školskom klube detí preto spolu s pani vychovávateľkou venovali tento týždeň téme ekológia. V pondelok sa diskutovalo o vplyve ničenia životného prostredia, aj o možných riešeniach zabrániť jeho znečisteniu. Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a preto si pripomíname aj našu závislosť na cenných daroch, ktoré nám Zem poskytuje.

    • Kontakty

      • Súkromná spojená škola European English School, organizačná zložka Súkromná základná škola
      • Sekretariát:
        Pevná linka: 051/771 32 63
        Mobil: +421 948 134 538

        Vrátnica školy: +421 950 462 455
      • Solivarská 28, 080 05 Prešov
        Slovakia
      • IČO: 42384010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje